Doorschrijf

We colour your ideas

Hieronder vindt u veel gestelde vragen.

Wat is doorschrijfpapier?

Doorschrijfpapier (ook wel eens doordruk, NCR of Giroform genoemd) maakt het mogelijk om het beeld (handtekening, tekst e.a.) via de speciale coating in één beweging over te brengen van het bovenste vel op meerdere onderliggende vellen.

Wat zijn de toepassingen van doorschrijfsets (doordruksets)?

Doorschrijfsets worden in verschillende sectoren gebruikt. Je vindt doorschrijfsets in de automobielsector, garages, hotels, restaurants, installateurs van loodgieterij en verwarmingsinstallaties evenals groothandels in verschillende industrieën.

Enkele voorbeelden van doorschrijftoepassingen zijn: Hotelbons, restaurantbons, reparatiebons, bestelbons, vouchers, BTW bons, huurcontracten, gepresteerde werkuren e.d.

Met doorschrijfpapier kan je op een eenvoudige manier elk geschreven document in vullen en dupliceren. Daar gehandtekende documenten een wettelijke geldigheid hebben, geeft doorschrijfpapier u bewijsmateriaal in geval uw prestaties aanleiding zouden geven tot een dispuut.

Wat is 1 set?

Wenst u bijvoorbeeld (wit en geel)
2 doorschrijfvellen.
Wit + geel is 1 set. = 2 VOUD

Wenst u bijvoorbeeld (wit en geel en roze)
3 doorschrijfvellen.
Wit + geel + roze is 1 set. = 3 VOUD

Wenst u bijvoorbeeld (wit en geel en roze en blauw)
4 doorschrijfvellen.
Wit + geel + roze + blauw is 1 set. = 4 VOUD

50 sets zijn dan 100 vellen (2VOUD)
50 sets zijn dan 150 vellen (3VOUD)
50 sets zijn dan 200 vellen (4VOUD)

Wat is de minimum bestelling?

1 bloc zijn 50 sets (2 of 3 of 4 VOUD)

Welke kwaliteit van doorschrijf papier mag ik verwachten?

Onze doorschrijfsets worden digitaal of in offset gedrukt op zeer kwalitatieve persen. Wij gebruiken 60 tot 80 grams doorschrijfpapier van Papyrus. Om een mooi doorschrijfresultaat te bekomen is het zeer belangrijk dat uw doorschrijfsets gedrukt worden op kwalitatief papier dat via een chemisch proces mooi doordrukt. U zal merken dat door het gebruik van dit papier u een goed leesbare doordruk naar uw 2de, 3de of 4de vel zal bekomen.

Drukken jullie ook in kleur?

Ja, wij drukken in kleur (Full colour) of in zwart.  Voor (heel) grote opdrachten kan het beter zijn om te drukken in steunkleuren. Dit voorzien wij ook.  Hiervoor raden wij u aan even contact op te nemen.

Kan ik ook een ander formaat dan A6, A5 of A4 bestellen?

Uiteraard kan u ook een ander formaat bij ons bestellen. Daar onze website echter specifiek ontworpen is voor de meeste courante formaten, vragen wij u uw aangepast formaat op email te zetten (printing@jarys.be) met de nodige info zoals aantal sets, kleurcombinatie e.d. Wij maken dan graag voor u een offerte op maat.

Kunnen er ook afwijkende opdrachten gedrukt worden?

Uiteraard kan u ook een ander combinatie of afwerkingen bij ons bestellen. Enkele voorbeelden van afwijkende opdrachten zijn, dat elk document in quadri uitgevoerd moet worden of elke verso zijde de algemene verkoopsvoorwaarden moet hebben of dat u uw doorschijfset wil voorzien van microperforatie of scheurrand. Daar onze website echter specifiek ontworpen is voor de meeste courante toepassingen, vragen wij u uw uitzonderlijke vraag op email te zetten (printing@jarys.be) met de nodige info zoals aantal sets, kleurcombinatie e.d. Wij maken dan graag voor u een offerte op maat.

Kunnen de algemene voorwaarden op de achterzijde?

Ja, wij drukken indien u dat wenst (voor een kleine meerkost) de algemene voorwaarden op de achterzijde van het eerste blad.
Tip : Sommige klanten verwijzen voor de algemene voorwaarden naar hun website.

Kunnen jullie de doordruksets ook van gaatjes voorzien?

Ja, indien u dat wenst kunnen wij de doorschrijfsets of doordrukboeken voorzien van 2 of 4 boorgaten. Handig voor u en uw klanten om deze in een kaft te bewaren.

Kan ik mijn doorschrijfset door u laten ontwerpen?

Indien u wenst kunnen wij  uw doorschrijfset ontwerpen. Hier vindt u meer informatie over het ontwerpen van doorschrijfsets.
Als u ons via het contactformulier of via de mail (printing@jarys.be) informeert over uw ontwerp, dan kunnen wij u vrijblijvend een offerte bezorgen. Van zodra u een goedkeuring geeft op deze offerte, gaan wij aan de slag met het ontwerp. U ontvangt van ons een PDF ontwerp ter goedkeuring waar u uw opmerkingen over kan geven. Wanneer het ontwerp door u goedgekeurd wordt, bezorgen wij u een drukklare PDF die u via het bestelformulier kan uploaden.

Welke kleurcombinaties zijn mogelijk?

Met uitzondering van het witte topvel kan je elke kleurcombinatie met de 4 kleuren groen, roos, geel en blauw maken. Hierdoor kan u vrij combineren, om uw doorschrijfset volledig af te stemmen op uw eigen noden.

Wat is de minimum resolutie van uw PDF voor het drukken van doorschrijf/doordruk sets?

Om een kwalitatieve afdruk te bekomen moeten de aangeleverde bestanden een resolutie hebben van ten minste 300 dpi bij originele grootte.

Kunnen jullie een nummering voorzien?

Ja, één van onze services is dat wij de doordruksets voorzien van een GRATIS nummering.  Wij hebben 20 jaar ervaring in variabel printen en kunnen vanuit deze kennisomgeving uw nummering integeren in uw lay-out.  Wij proberen uw lettertype of een aansluitend lettertype te gebruiken voor de nummering zodat deze aansluit bij u opmaak.

Kan mijn speciale nummering?

Wij hebben geen limiet qua nummering.  Plaats en type nummering kan helemaal geïntegreerd worden.  Dus geen vaste plaats voor de nummering. Indien u geen ruimte voorziet doen wij meestal een voorstel voor het plaatsen van de nummering.

Kan de doorschrijfset aflopend geprint worden?

Ja, wij kunnen uw doordruksets aflopend printen.

Wat is afloop?

Als men spreekt over het aanleveren van een Hoog Resolutie PDF met afloop en snijtekens, dan betekent dit dat het achtergrond beeld of andere grafische elementen welke u eventueel tot aan de rand van uw doorschrijfdocument wenst te drukken, moeten opgemaakt worden tot minimum 3 mm buiten uw eindformaat (bv. A4). Belangrijke informatie moet ten minste 5 mm binnen het eindformaat blijven, dit om een mooi eindresultaat te bekomen. Indien u aflopend wenst te drukken, dan moet u met snijtekens aangeven waar uw document moet gesneden worden. Deze snijtekens mogen elkaar niet raken, anders blijft er steeds een klein puntje staan in de hoeken van uw document. (U kan de snijtekens ook bijvb. 2 mm buiten het nettoformaat laten starten. Dan staan deze zeker niet mee op de netto afdrukken.)

Moet ik mijn ontwerp met meerdere op één vel positioneren?

Uw ontwerp mag op het eindformaat (A6, A5, of andere) opgemaakt worden. Eventueel afloop en snijtekens voorzien (zie: Wat is afloop?). Onze software plaats uw document automatisch met verschillende exemplaren op een groter vel.

In welke kleurmodus wordt er gedrukt?

Hou bij de opmaak van uw document er rekening mee dat wij enkel in CMYK of zwart drukken. Indien u een PMS kleur wenst, dan maken wij graag een aangepaste offerte.

Worden mijn bestanden extra gecontroleerd?

Uw document wordt door onze software niet gecontroleerd op kwaliteitsaspecten zoals: spel– en zetfouten, kwaliteit van logo‘s, beelden en illustraties of overdrukinstellingen. Als wij in productie fouten tegenkomen zullen wij u contacteren.

Hoe maak ik een drukklare PDF?

Om van uw ontwerp een drukklare PDF te maken, kan u gebruik maken van CutePDF Writer. U dient de printer te installeren en in te stellen zoals beschreven in de installatieprocedure. Van zodra u CutePDF Writer geïnstalleerd hebt, kan u vanuit elke applicatie (Word, Powerpoint, e.a.) uw document printen naar deze printer. U zal merken dat uw document op de achtergrond geconverteerd wordt naar een PDF document. Dit PDF document kan u tijdens het bestelproces gebruiken om te uploaden.

Werkt u met de Adobe suite dan kan u ook Adobe Acrobat gebruiken voor het maken en controleren van uw PDF files.  De standaard instelling "Drukwerk kwaliteit" is normaal de beste instelling en een goede instellen voor de PDF aan te maken en voor ons om deze te verwerken en drukken.  Indien u twijfelt over de instellingen kan u ons steeds contacteren.

Hoe bewaar ik mijn gebruikte lettertypes?

Om problemen met letterypes te vermijden (wijziging van lettertype e.d.) is het aangewezen om bij het maken van uw PDF, de lettertypes in te sluiten of om te zetten naar contouren. Voor extra informatie zie PDF Cute writer (link naar eerder vermelde nieuwe pagina)

Hoe verloopt de betaling?

Samen met uw bestelling, zal u de factuur van uw bestelling vinden. De betaling van deze factuur dient uiterlijk binnen de 10 werkdagen na ontvangst van uw bestelling te geschieden.

Wat als het facturatieadres niet overeenstemt met het verzendadres?

Indien uw facturatieadres verschillend is van uw verzendadres, dan kan u dit aangeven in het veld opmerkingen onder het verzendadres.

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

Afhankelijk van uw keuze tijdens het bestelproces, kan u uw opdracht in onze winkel te Aartselaar ophalen of wordt uw bestelling 4 à 5 werkdagen na bestelling op uw leveradres aangeboden door een pakketjes dienst.

Wat is de Levertermijn van mijn bestelling?

De productietijd van uw bestelling is 2 tot 4 werkdagen. De verzendtijd is doorgaans 1 à 2 werkdagen. Uw bestelling wordt dus normaal gezien geleverd binnen de 6 werkdagen na bestelling. Alle bestelling voor 13h worden nog dezelfde dag in productie genomen.

Doen jullie ook snel service?

Ja, het gebeurd dat wij onze productietijd of inplanning van uw opdracht kunnen versnellen. Neem dan contact met ons op.

Wie is het bedrijf achter www.doorschrijf.be?

Doorschrijf.be is een initiatief van Jary’s digital Printing (www.jarys.be). Ons bedrijf is gespecialiseerd in zowel digitale druk als offsetdruk. U kan bij ons terecht voor al uw drukopdrachten groot of klein. In ons aanbod vindt u onder andere brochures en catalogen in grote en kleine oplage. Ook posters, flyers, briefpapier, omslagen en groot formaat prints behoren tot de mogelijkheid. Uiteraard hebben wij ook oog voor de meer ambachtelijke zaken zoals letterpress, folie of gouddruk, pregen, thermoreliëf, etiketten in foliedruk op rol, e.a. Voor al deze producten maken wij graag een offerte op maat, daar bij deze opdrachten extra aandacht uitgaat naar het ambacht. Echt vakmanschap dus, waardoor het minder opportuun is om deze zaken in een online shop te steken.