Posters

We colour your ideas

U vindt hieronder veelgestelde vragen.

Wat is de minimum oplage van één bestelling?

25 posters is de minimum oplage. Wenst u een kleinere oplage gelieve dan contact met ons op te nemen.

Welke kwaliteit van papier mag ik verwachten?

Wij bieden in verschillende grammages een kwaliteitspapier aan voor posters.

Welke formaten kan ik online bestellen?

 • A0 841 mm × 1189 mm
 • A1 594 mm × 841 mm
 • A2 420 mm × 594 mm
 • A3 297 mm × 420 mm
 • B1 707 mm × 1000 mm
 • B2 500 mm × 707 mm

Uiteraard kan u ook een ander formaat bij ons bestellen. Daar onze website echter specifiek ontworpen is voor de meeste courante formaten, vragen wij u uw aangepast formaat op email te zetten (info@doorschrijf.be) met de nodige info zoals aantal, formaat, e.d. Wij maken dan graag voor u een offerte op maat. Of gebruik de online offerte.

Kunnen er ook afwijkende opdrachten gedrukt worden?

Uiteraard kan u ook een ander combinatie of afwerkingen bij ons bestellen.Wij maken dan graag voor u een offerte op maat.

Kan ik mijn posters door u laten ontwerpen?

Indien u wenst kunnen wij inderdaad uw posters ontwerpen. Als u ons via het contactformulier of via de mail (info@doorschrijf.be) informeert over uw ontwerp, dan kunnen wij u vrijblijvend een offerte bezorgen. Van zodra u een goedkeuring geeft op deze offerte, gaan wij aan de slag met het ontwerp. U ontvangt van ons een PDF ontwerp ter goedkeuring waar u uw opmerkingen over kan geven. Wanneer het ontwerp door u goedgekeurd wordt, bezorgen wij u een drukklare PDF die u via het bestelformulier kan uploaden.

Wat is de minimum resolutie voor het drukken van posters?

Om een kwalitatieve afdruk te bekomen moeten de aangeleverde bestanden een resolutie hebben van ten minste 300 dpi bij originele grootte.

Wat is afloop?

Als men spreekt over het aanleveren van een Hoog Resolutie PDF met afloop en snijtekens, dan betekent dit dat het achtergrond beeld of andere grafische elementen welke u eventueel tot aan de rand van uw poster wenst te drukken, moeten opgemaakt worden tot minimum 3 mm buiten uw eindformaat (bv. A4). Belangrijke informatie moet ten minste 5 mm binnen het eindformaat blijven, dit om een mooi eindresultaat te bekomen. Indien u aflopend wenst te drukken, dan moet u met snijtekens aangeven waar uw document moet gesneden worden. Deze snijtekens mogen elkaar niet raken, anders blijft er steeds een klein puntje staan in de hoeken van uw document.

Hoe bewaar ik mijn gebruikte lettertypes?

Om problemen met letterypes te vermijden (wijziging van lettertype e.d.) is het aangewezen om bij het maken van uw PDF, de lettertypes in te sluiten of om te zetten naar contouren. Voor extra informatie zie PDF Cute writer (link naar eerder vermelde nieuwe pagina)

In welke kleurmodus wordt er gedrukt?

Hou bij de opmaak van uw document er rekening mee dat wij enkel in CMYK of zwart drukken. Indien u een PMS kleur wenst, dan maken wij hier graag een aangepaste offerte voor.

Worden mijn bestanden extra gecontroleerd?

Uw document wordt door onze software niet gecontroleerd op kwaliteitsaspecten zoals: spel– en zetfouten, kwaliteit van logo‘s, beelden en illustraties of overdrukinstellingen.

Hoe maak ik een drukklare PDF?

Om van uw ontwerp een drukklare PDF te maken, kan u gebruik maken van CutePDF Writer. U dient de printer te installeren en in te stellen zoals beschreven in de installatieprocedure. Van zodra u CutePDF Writer geïnstalleerd hebt, kan u vanuit elke applicatie (Word,

Powerpoint, e.a.) uw document printen naar deze printer. U zal merken dat uw document op de achtergrond geconverteerd wordt naar een PDF document. Dit PDF document kan u tijdens het bestelproces gebruiken om te uploaden.

Wat als het facturatieadres niet overeenstemt met het verzendadres?

Indien uw facturatieadres verschillend is van uw verzendadres, dan kan u dit aangeven in het veld opmerkingen onder het verzendadres.

Hoe wordt mijn bestelling bezorgd?

Afhankelijk van uw keuze tijdens het bestelproces, kan u uw opdracht in onze winkel te Aartselaar ophalen of wordt uw bestelling 5 à 6 werkdagen na bestelling op uw leveradres aangeboden door een pakketjes dienst.

Wat is de Levertermijn van mijn bestelling?

De productietijd van uw bestelling is 2 tot 4 werkdagen. De verzendtijd is doorgaans 1 à 2 werkdagen. Uw bestelling wordt dus normaal gezien geleverd binnen de 6 werkdagen na bestelling. Alle bestelling voor 13h worden nog dezelfde dag in productie genomen.

Betaalmethodes:

U kan op verschillende manieren veilig betalen:

 • Bankcontact
 • KBC/CBC
 • Belfius Direct Net
 • SOFORT banking
 • SEPA : Bankoverschrijving
 • iDEAL

Financiele gegevens:

Wij houden geen financiële gegevens van u bij en delen uw gegevens niet met 3de partijen.